Hoe intens leef jij?
[vc_row gap=”35″][vc_column][vc_column_text]Ben jij iemand die altijd denkt? Staan jouw zintuigen op scherp? Is stilzitten onmogelijk voor jou? Zie je overal mogelijkheden? Of gaan je gevoelens soms met jou op de loop?

Deze test helpt je begrijpen hoe intens jij in het leven staat, zodat je jezelf optimaal kan ondersteunen.  Misschien geef je jezelf de ruimte om wat vaker oordopjes of een zonnebril te gebruiken.  Of besef je dat tijd maken voor beweging voor jou noodzakelijk is.  Misschien leer je je creativiteit bewust inzetten, of ga je constructiever om met gepieker door beter te begrijpen hoe je hoofd werkt…

Leer jezelf beter kennen met deze test.  Invullen duurt tussen de 5 en de 10 minuutjes, en je krijgt onmiddellijk resultaat.

Deze test is gebaseerd op het werk van Kazmier Dabrowski, die in de tweede helft van de twintigste eeuw veel gewerkt heeft rond intensiteiten (“overexcitabilities”) en op de bijhorende OEQII-vragenlijst die uitgewerkt en gevalideerd werd door Falk en collega’s.

De Theorie van de Positieve Desintegratie, waar dit deel van uitmaakt, niet bepaald vrijetijdslectuur.  Gelukkig worden de theorieën van Dabrowski de laatste jaren steeds meer gepopulariseerd, dus je vindt er zeker meer informatie over als je dat wilt.  Zo zijn De Kus van Dabrowski (Chris Van Camp), of Leven met Intensiteit (Susan Daniels) absolute aanraders.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1529″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

Meer blogs

Sneller denken door te beter voelen

Sneller denken door te beter voelen

Traders vormen een iconische beroepsgroep.  In een snelle, drukke omgeving nemen ze beslissingen met enorme financiële impact.  Hoe doen ze dat?  En wat kunnen we van hen leren?  Onderzoek van enkele jaren geleden komt tot een verrassende conclusie.  IQ, opleiding of...

Lees meer