Strategie ontwikkeling

Home » Onze diensten » Strategie ontwikkeling

Wat moet u vandaag en morgen doen om binnen 3 jaar te staan waar u wilt ?

Is dat voor u glashelder?  Nee?  Dan bent u in goed gezelschap: studies tonen aan dat de meeste kleine en middelgrote ondernemingen een eerder “intuïtieve” strategie volgen.

Waarom is strategie belangrijk?

Toch kan een formele strategie veel voordelen opleveren.  Een duidelijke strategie geeft richting en motiveert medewerkers. Het is ook een aanleiding om regelmatig na te denken over de sterkere en zwakkere punten van de organisatie, de kansen en bedreigingen die zich voordoen op de markt, en de keuzes die de organisatie daarin maakt.

Wat als een onderneming geen duidelijke strategie heeft?

Zonder strategie bestaat het risico dat veel inspanningen verloren gaan, omdat ze niet bijdragen aan het uiteindelijke doel.  Meestal is er trouwens wél een strategie – alleen is die niet altijd duidelijk voor de medewerkers.  En dat vertaalt zich in vertraging en frustratie omdat beslissingen aar boven gedelegeerd (moeten) worden.

Wat kan Mindflow voor u betekenen?

Klinkt intimiderend?  Dat hoeft het helemaal niet te zijn.  MindFlow kan u ondersteunen doorheen het hele proces. Afhankelijk van de sector en de context kunnen zowel Chris als Muriel u hierbij begeleiden.  Lees verder over onze aanpak, of plan alvast een vrijblijvend kennismakingsgesprek in met ons!

“Ik heb Muriel leren kennen als een daadkrachtige, effectieve en betrokken strategieconsultant. Ze ondersteunde actief het managementteam, zowel methodologisch als inhoudelijk. Hiervoor kan ze steunen op een uitgebreide ervaring.”

Tine, Manager Organisatie

Heeft mijn (kleinere) organisatie dat allemaal wel nodig?

Kort gezegd: ja.  Visie en strategie zijn niet voorbehouden aan grote multinationals.  Groeiende bedrijven, non-profit organisaties en zélfs éénpersoonszaken hebben ook baat bij een heldere visie en strategie.  Je mag immers nog zo’n goede GPS hebben in je wagen, als je niet weet waar je naartoe wilt (visie) of als die GPS niet over de juiste kaarten (strategie) beschikt, dan kan je veel tijd en brandstof verbruiken zonder ooit te geraken waar je wilt zijn.  MindFlow ontwikkelde een specifieke, pragmatische aanpak voor KMO’s: de KMO scan.  Neem vrijblijvend contact met ons op, dan bekijken we samen wat een goede aanpak zou kunnen zijn voor uw organisatie!