Groeien vanuit jouw verschil

Home » Professionals

Jij bent anders.  Ik ben anders.  Hij is anders, zij ook.  En dat is niet gewoon ok, dat is zoals het hoort.  Het is door het anders-zijn dat we samen zoveel bereiken.  En toch…. voel je de druk om “normaal” te doen, om te zijn “zoals de rest”.  Maar dat kost energie – jouw energie.  Wat als je die energie zou inzetten om te worden wie je bent?  Om voor jezelf en anderen grenzen aan te geven waardoor je nóg meer kan bijdragen aan het geheel?  Jouw verschil is wat jou uniek maakt.  Het is wat jou de moeite maakt voor al die mensen om je heen.  En het is wat jou onmisbaar maakt.  Tijd om dat verschil alle ruimte te geven en te groeien in wie jij al bent – want de wereld heeft jou nodig.  Echt.

Volhouden om te winnen?

Opgevers winnen niet, winnaars geven niet op. Klinkt stoer, maar de waarheid is genuanceerder.

Strategietraining: al spelend leren

Onbewust herhalen we vaak dezelfde patronen om met bepaalde situaties om te gaan. Strategietraining helpt je om nieuwe patronen te ontwikkelen, zodat je anders leert omgaan met die situaties.

Feit of fabel? Wie hoogbegaafd is, is ook creatief.

Moet je creatief zijn om hoogbegaafd te zijn? En is iedereen die creatief is, ook (cognitief) hoogbegaafd? Ja en nee.

Feit of fabel? Hoogsensitief, dan reageer je altijd emotioneel.

In de volksmond wordt “hoogsensitief” nog al eens gebruikt als synoniem voor “overgevoelig” – ten onrechte.

Als alles harder binnenkomt…

Hoogsensitieve professionals verwerken meer prikkels. Soms een valkuil, maar met de juiste ondersteuning wordt dat net een kracht.

Schrijf je eigen handleiding!

Ontdek wat jou drijft en wat jij nodig hebt om je beste zelf te zijn in je professionele en persoonlijke omgeving.

Hoe intens leef jij?

Zintuigen op scherp? Altijd denken? Stilzitten lukt niet? Overal mogelijkheden? Of gaan gevoelens soms op de loop? Doe de test en leer jezelf nog beter kennen!