Voor organisaties die méér willen

Een neuroinclusieve organisatie, wat is dat? Dat is een organisatie met minder burnout en meer veerkracht.  Een organisatie, ook, met minder conflicten en meer creativiteit.  Dat is geen wishful thinking maar harde realiteit, en de belangrijkste reden waarom grote multinationals zoals Google of PWC actief inzetten op neurodiversiteit.   

Meer dan 20% van de bevolking is op één of andere manier neurodivergent: ze ervaren de wereld anders dan de meeste andere mensen. In een standaard aanwervingsproces, vallen zij door de mazen van het net, en in een standaard werkomgeving kunnen zij hun talenten niet ten volle ontplooien.  Dat betekent dat een organisatie die niet neuroinclusief werkt, talent links laat liggen en het talent dat in huis is niet optimaal laat renderen.  En dat is jammer, want neurinclusief werken hoeft niet moeilijk te zijn, en de nodige aanpassingen zijn vaak budgetneutraal.  Het belangrijkste dat nodig is, is bewustzijn, kennis en goede wil.  

En het is écht de moeite om in te zetten op neurinclusie.  Enerzijds brengen neurodivergente medewerkers vaak specifieke talenten met zich mee.  Zo is er een aantoonbaar verband tussen neurodivergentie en zaken als creativiteit, foutloos werken, rationele beslissingen nemen, of ondernemerschap.  Veel belangrijker nog is dat neuroinclusieve teams beduidend minder in de valkuil van groupthink belanden.  En tenslotte nemen de neurodivergente collega’s ook vaak een rol op van kanaries in de koolmijn: zij voelen als eerste waar het schort – als een organisatie die signalen oppikt, kan ze de werkomgeving voor iedereen optimaliseren.

Daarom helpen wij organisaties bij het creëren van een neuroinclusieve omgeving waarin iedereen tot zijn recht komt. Een omgeving waarin iedereen zich beter voelt, en dus minder uitval en meer motivatie. Teams die constructief samenwerken, zodat ze betere resultaten behalen. Meer creativiteit, meer innovatie, meer flexibiliteit en daardoor ook meer veerkracht. Zeker in de onzekere, complexe context waarin organisaties moeten functioneren, is dat van een onschatbare meerwaarde.  Ook voor jouw organisatie of team, toch?

De weg naar een gezonde, flexibele en neuroinclusieve werkomgeving verloopt anders voor elke organisatie.  Logisch, want elke organisatie heeft haar eigen geschiedenis en context die hier een rol in spelen.  Daarom ondersteunen wij organisaties op 3 verschillende manieren:

Individuele begeleiding

Zie je een (leidinggevende) medewerker die dreigt vast te lopen in de organisatie, ondanks zijn/haar potentieel?

We werken heel gericht en volledig op maat, zodat je medewerker snel leert zijn of haar eigenheid in te zetten als een unieke kracht, voor zichzelf én voor het team.

Algemeen inzicht

Wil jouw organisatie onderzoeken wat neuroinclusie concreet kan betekenen in een professionele omgeving?

Geef ons enkele uren van jullie tijd, en wij gidsen jullie door de wondere wereld van de neurodiversiteit. Wat is het?  Welke kansen (en risico’s) houdt het in? Hoe kan je ermee omgaan?

Structurele verandering

Medewerkers (gezond) houden, hen motiveren, hun creativiteit aanspreken: daar wil jouw organisatie voor gaan.  Maar hoe?

Doorheen een uitgekiend traject pakken we samen met jullie de meest essentiële aspecten aan, zodat de organisatie een veilige en uitdagende omgeving biedt aan ál haar medewerkers.

Regelmatig een portie inspiratie en informatie, specifiek voor professionals die te maken hebben met cognitieve diversiteit in hun teams?  Schrijf je hier in: