Wie wij zijn – en waarom we dit doen

Mindflow, dat zijn 3 heel verschillende mensen die de handen in elkaar slaan.  Ook voor ons geldt immers dat verschil zich vertaalt in potentieel!

Mindflow is het geesteskind van Muriel, die zelf heeft mogen ervaren hoe het is om als neurodivergente professional carrière te maken in een wereld die haar vaak een vreemde eend in de bijt vond.  Bovendien zijn hoogbegaafdheid, hoogsensitiveit en autisme geen theoretische begrippen in haar gezin, en heeft zij zich stevig bijgeschoold over deze onderwerpen.  Nu stelt ze haar ervaringen in het bedrijfsleven, haar kennis over organisaties en haar ervaring met neurodiversiteit ten dienste van buiten-gewone volwassenen en de organisaties waar zij werken. 

Maar Mindflow is ook Chris.  Hij heeft een rijke ervaring in het aansturen en ontwikkelen van teams, en weet als geen ander hoe de communicatie en de samenwerking gehypothekeerd kan worden wanneer mensen fundamenteel verschillen van elkaar en niet leren die verschillen te overbruggen.

En tenslotte draagt ook Lisa haar steentje bij.  Ook zij weet wat het is om de wereld op een andere manier te beleven, en hoe belangrijk het kan zijn om hier de nodige ondersteuning bij te vinden.  Die ervaringsdeskundigheid combineert zij met een diploma Toegepaste Psychologie, waardoor zij ook een stevige wetenschappelijke basis heeft.

Lisa

Mijn verhaal

Al van jongs af aan heb ik een onstilbare honger naar kennis. Alles om me heen wil ik leren kennen en begrijpen. Waar anderen zo voorbij lopen, kan ik bij manier van spreken uren naar staan kijken en daarna dagen over nadenken. Alles ging me voor me de wind tot ik een studiekeuze mocht maken met oog op het hoger onderwijs. Ik voelde meteen een beperking dat ik me zou moeten focussen op één specifiek domein. Daarnaast had ik mezelf nooit een goede studiemethode aangeleerd waardoor mijn studies mislukten.

Ik werd ontmoedigd en verloor het vertrouwen in mezelf. Er volgende enkele moeilijke, maar leerrijke jaren die me confronteerde met mijn ‘anders’ zijn. Mits goede hulp vond ik mijn krachten terug en was ik ervan overtuigd dat ik deze kon gaan inzetten. Na het afronden van mijn studie Toegepaste Psychologie ben ik me gaan verdiepen in het raakvlak tussen psychologie, maatschappij en technologie. Zo vond ik mijn huidige job als User Experience Researcher, waarbij ik door kwalitatief gebruikersonderzoek inzicht krijg in emoties, doelen en motivaties van verschillende doelgroepen.  

Daarnaast werk ik als zelfstandige in bijberoep voor Mindflow. Tijdens mijn studies heb ik verschillende gesprekstechnieken aangeleerd gekregen die ik kan inzetten om volwassenen te ondersteunen en stimuleren in hun talenten. Ik ga elk gesprek authentiek aan en start telkens met een open visie. Vanuit de positieve psychologie kijk ik naar sterktes die ingezet kunnen worden om doelen te bereiken. Soms heb je gewoon nood aan dat duwtje in de rug!

Mijn ervaring
 • Toegepaste psychologie: afstudeerrichting arbeids- en organisatiepsychologie (Thomas More Hogeschool)
 • Minor Positieve psychologie – Deventer, Nederland (Saxion Hogeschool)
 • Cursus: Inspirerend coachen & Coachen vanuit de positieve psychologie
 • Ondersteunen en begeleiden van werknemers naar hun gewenste job als HR consultant
 • Huidige job: User Experience Researcher bij Pàu (Antwerpen)

Muriel

Mijn verhaal

Als klein meisje al zocht ik verbinding met de mensen om mij heen, maar merkte ik dat dat niet gemakkelijk was.  De taal van mijn leeftijdsgenootjes leek niet mijn eigen taal te zijn, en ik heb hard gewerkt om mij die taal toch eigen te maken.  Dat lukte, maar het leek wel alsof ik mezelf een stukje verloor in die vertaalslag.  

 

Dat weerhield me er niet van om een mooie carrière op te bouwen.  Ik kwam fantastische mentors tegen, kreeg mooie uitdagingen, en had het voorrecht om met geweldige mensen te mogen samenwerken: eerst als project manager, daarna als team manager en directeur.  Zo ontdekte ik dat ik ook in mijn professionele leven op mijn beste ben wanneer ik kan werken aan een verhaal waar ik oprecht in geloof, met mensen waarmee ik een oprechte band heb.

 

Pas toen ik mijn man leerde kennen en kinderen kreeg, begon ik te begrijpen wat er aan de hand was.  Hoogbegaafd, hoogsensitief, autisme spectrum stoornis – het zijn geen lege begrippen in ons gezin.  Ik ging op zoek naar informatie, volgde opleidingen, las boeken en verbond die kennis met mijn eerdere ervaring in het bedrijfsleven.

 

Nu stel ik al die bagage ten dienste van volwassenen die net iets anders zijn de organisaties die met hen (willen) werken. Ik help hen graag om in verbinding met elkaar te komen, waarbij het geheel groter wordt dan de som van de delen.  Dat doe ik door informatie, opleiding en persoonlijke begeleiding.

Mijn loopbaan heeft me keer op keer getoond hoe een systeem individuele medewerkers stuurt. Richt het systeem goed in, en je laat mensen boven zich uitstijgen. Maak een slecht systeem, en je ondermijnt zelfs de beste mensen. Daarom blijf ik werken aan verandering in organisaties, en wil ik me niet beperken tot het ondersteunen van individuele medewerkers.

Mijn ervaring
 • 25 jaar ervaring in het bedrijfsleven
 • in heel uiteeenlopende sectoren: van financiële instellingen over de publieke sector tot social profit
 • als projectleider en consultant, maar ook als (interim) manager, (interim) directeur en als coach
 • aansturing en ondersteuning van diverse teams, van enkele tot enkele honderden mensen
 • opgeleid in bedrijfsbeheer: Executive Master in Management (Solvay Business School)
 • opgeleid in organisatiestructuur en cultuur: Innovatieve Arbeidsorganisatie (Antwerp Management School), Antwerpen en Vakopleiding Organisatiecoach (HRD Academy)
 • opgeleid in (coachen bij) neurodivergentie: Specialist Hoogbegaafdheid (Radboud Universiteit), HSP coach (Open Mind, Gent), ACT & ASS, ASS-vriendelijk coachen (Autisme Centraal)

Chris

Mijn verhaal
Mijn ervaring
 • Meer dan 30 jaar ervaring in het bedrijfsleven
 • In engineering, verschillende industriële sectoren en bij de overheid
 • Ervaring met operationeel en personeelsluik van bedrijfsovernames
 • als (interim) manager of directeur met een team van enkele tot een honderdtal mensen
 • Burgerlijk ingenieur
 • leergang zelforganisatie bij Corechange
 • ADKAR change management
 • Medeoprichter en bestuurder bij energiecoöperatie Noordlicht
 • Organisator van teambuildings met zeiljacht(en)