Wie wij zijn – en waarom we dit doen

Mindflow, dat zijn 2 heel verschillende mensen die de handen in elkaar slaan.  Ook voor ons geldt immers dat verschil zich vertaalt in potentieel!

Mindflow is het geesteskind van Muriel, die zelf heeft mogen ervaren hoe het is om als neurodivergente professional carrière te maken in een wereld die haar vaak een vreemde eend in de bijt vond.  Bovendien zijn hoogbegaafdheid, hoogsensitiveit en autisme geen theoretische begrippen in haar gezin, en heeft zij zich stevig bijgeschoold over deze onderwerpen.  Nu stelt ze haar ervaringen in het bedrijfsleven, haar kennis over organisaties en haar ervaring met neurodiversiteit ten dienste van buiten-gewone volwassenen en de organisaties waar zij werken. 

Maar Mindflow is ook Chris.  Hij heeft een rijke ervaring in het aansturen en ontwikkelen van teams, en weet als geen ander hoe de communicatie en de samenwerking gehypothekeerd kan worden wanneer mensen fundamenteel verschillen van elkaar en niet leren die verschillen te overbruggen.

Muriel

Mijn verhaal

Als klein meisje al zocht ik verbinding met de mensen om mij heen, maar merkte ik dat dat niet gemakkelijk was.  De taal van mijn leeftijdsgenootjes leek niet mijn eigen taal te zijn, en ik heb hard gewerkt om mij die taal toch eigen te maken.  Dat lukte, al leek ik mezelf soms een stukje te verliezen in die vertaalslag.   

Toch kon ik een mooie carrière opbouwen, met fantastische mentors en mooie uitdagingen. Ik had het voorrecht om met geweldige mensen te mogen samenwerken: eerst als project manager, daarna als team manager en directeur.  Zo ontdekte ik dat ik ook in mijn professionele leven op mijn beste ben wanneer ik kan werken aan een verhaal waar ik oprecht in geloof, met mensen waarmee ik een oprechte band heb.

Pas toen ik mijn man leerde kennen en kinderen kreeg, begon ik te begrijpen wat er aan de hand was.  Hoogbegaafd, hoogsensitief, autisme spectrum stoornis – het zijn geen lege begrippen in ons gezin.  Ik ging op zoek naar informatie, volgde opleidingen, las boeken en verbond die kennis met mijn eerdere ervaring in het bedrijfsleven.

Nu stel ik al die bagage ten dienste van volwassenen die net iets anders zijn en de organisaties die met hen (willen) werken. Ik help hen graag om in verbinding met elkaar te komen, waarbij het geheel groter wordt dan de som van de delen.  

Mijn loopbaan heeft me keer op keer getoond hoe een systeem individuele medewerkers stuurt. Richt het systeem goed in, en je laat mensen boven zich uitstijgen. Maak een slecht systeem, en je ondermijnt zelfs de beste mensen. Daarom blijf ik werken aan verandering in organisaties, en wil ik me niet beperken tot het ondersteunen van individuele medewerkers.

Mijn ervaring

 • 25 jaar ervaring in het bedrijfsleven
 • In heel uiteenlopende sectoren: van financiële instellingen over de publieke sector tot social profit
 • Als projectleider en consultant, maar ook als (interim) manager, (interim) directeur en als coach
 • Aansturing en ondersteuning van diverse teams, van enkele tot enkele honderden mensen
 • Bedrijfsbeheer: Executive Master in Management (Solvay Business School)
 • Organisatiestructuur en -cultuur: Innovatieve Arbeids-organisatie (Antwerp Management School), Antwerpen en Vakopleiding Organisatiecoach (HRD Academy)
 • (Coachen bij) neurodivergentie: ECHA-specialist Hoog-begaafdheid (Radboud Univ), HSP coach (Open Mind), ACT & ASS, ASS-vriendelijk coachen (Autisme Centraal)

Chris

Mijn verhaal

Ik ben Chris en wil graag weten hoe mensen samen werken binnen jouw organisatie en wat jouw rol is.

Als (interim) manager heb ik gewerkt met heel diverse teams en in heel verschillende omgevingen.  Daarbij kom je in het team regelmatig die buitenbeentjes tegen, die ontegensprekelijke kwaliteiten hebben, maar waar het toch niet altijd vlot loopt binnen de organisatie.  Lukt het dan om de omgeving te creëren waar deze mensen zich durven/kunnen tonen, geeft dit merkelijk betere resultaten, en dit niet alleen bij hen maar doorheen het hele team.  Toen Muriel zich verder begon te verdiepen in verschillende vormen van neurodiversiteit, maakten we al snel de link met de vele organisaties, die vol goede bedoelingen, bedacht zijn met de “gewone” medewerker in gedachte en daardoor alle “buitengewone” talenten fnuiken.  Hier zit voor bedrijven en andere organisaties een belangrijk verbeterpotentieel, en eentje dat meer oplevert en leuker is dan zomaar afscheid te nemen van wie niet past in het plaatje.  De bonus die je er bovenop krijgt is dat iedereen er zich uiteindelijk beter bij voelt.

Mijn ervaring

 • Meer dan 30 jaar ervaring in het bedrijfsleven
 • In engineering, verschillende industriële sectoren en bij de overheid
 • Ervaring met operationeel en personeelsluik van bedrijfsovernames
 • als (interim) manager of directeur met een team van enkele tot een honderdtal mensen
 • Burgerlijk ingenieur
 • leergang zelforganisatie bij Corechange
 • ADKAR change management
 • Medeoprichter en bestuurder bij energiecoöperatie Noordlicht
 • Organisator van teambuildings met zeiljacht(en)