Jij bent anders.

Jouw loopbaan ook.

Je voelt je je vaak een vreemde eend in de bijt, ook op je werk.  Je doet je best om je aan te passen aan het normaal van de ander, en je verliest massa’s energie daardoor.  Misschien begin je zelfs te wanhopen, en geloof je niet meer dat je een job kan vinden die écht bij je past.  En we gaan niet onnozel doen: het is voor jou minder makkelijk om die job te vinden – maar het is zeker niet onmogelijk.  Eens je weet wat voor jou écht belangrijk is, en je niet alleen je eigen valkuilen, maar vooral ook je eigen talenten (h)erkent, kan je op zoek.

In samenwerking met erkend loopbaancentrum Delavie biedt Mindflow nu ook loopbaanbegeleiding aan met loopbaancheques, waardoor het traject heel betaalbaar wordt.  Meer weten, en ontdekken of jij voldoet aan de voorwaarden?  Dat kan hier op de website van de VDAB.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Jouw unieke loopbaan

Wees vooral jezelf, er zijn er al anderen genoeg.  Tegeltjeswijsheid, maar er zit een kern van waarheid in.  Het is net door jouw unieke brein te omarmen, dat je ideale job binnen bereik komt.

Misschien heb je al ondervonden dat een standaardaanpak voor jou niet werkt.  Daarom vertrekken wij altijd vanuit jouw verhaal.  Waar je tegenaan loopt, zeker, maar we gaan ook samen op zoek naar wat er wél goed gaat en naar de unieke bijdrage die alleen jij kan leveren.  We onderzoeken niet alleen wat de ideale jobinhoud is voor jou, maar ook in welke context jij goed gedijt, want dat is al even belangrijk voor duurzaam werkgeluk.

Iedereen is uniek, en komt met een unieke vraag. Om zeker te zijn dat we die vraag op een duurzame manier beantwoorden, zorgen wij ervoor dat een aantal aspecten in elk traject aan bod komen:

    • Veerkracht: neurodivergent betekent vaak ook vermoeid.  Weet jij wat jou stress bezorgt, herken jij het als de stress (te) hoog oploopt, en weet jij wat je hier aan kan doen?
    • Inzicht: de meeste neurodivergente volwassenen moeten, na een leven lang maskeren, opnieuw op zoek naar zichzelf.  Weet jij wat jij belangrijk vindt, waar jij gelukkig van wordt, waar jij steengoed in bent?
    • Tactiek: onze maatschappij en werkomgeving zijn op de neurotypische leest geschoeid.  Dat betekent ook dat wij al eens wat dieper moeten nadenken over hoe we de zaken aanpakken.  
    • Actie: als je de dingen anders wilt, zal je ze moeten veranderen.  In actie komen, dus.  Heb je alles wat je daarvoor nodig hebt?  Weet je wat je wil doen, hoe je dat kan doen en wat je daarvoor nodig hebt?

Dankzij ons V-I-T-A model toetsen we al deze punten af, voor elke cliënt, en bij elke vraag. Jij sluit je loopbaantraject dus niet enkel af met een concreet actieplan, maar ook met een heleboel zelfkennis waar je ook de komende maanden en jaren nog heel veel aan zal hebben.

Hoe dat er praktisch uitziet, leggen we hieronder uit.

 

Wat houdt loopbaanbegeleiding in?

Onder bepaalde voorwaarden heb je recht op 2 loopbaancheques, die je kan gebruiken om samen met een coach jouw persoonlijke loopbaanvraag aan te pakken.  Hoe dat juist in zijn werk gaat, lees je hieronder.

Waarover gaat het?
  • Niet verrassend: als je loopbaanbegeleiding volgt gaat het over je loopbaan.  
  • Welke aspecten van je loopbaan aan bod komen, dat kies je zelf.  Het kan gaan over zaken die je als een probleem ervaart, zoals werkdruk, stress, een lastige relatie met collega’s, … maar het kan ook gaan over groei, uitdaging en jouw verdere professionele ontwikkeling.  Sommige cliënten zijn vooral op zoek naar meer zelfinzicht, en willen beter begrijpen wat zinvol werk is voor hun, wat hen drijft of wat hun kwaliteiten zijn.  Andere cliënten zijn vooral op zoek naar informatie over de arbeidsmarkt en opleidingen die voor hen relevant zouden kunnen zijn.  
  • Misschien toch ook belangrijk om aan te geven waarover het zeker niet gaat: bij burnout laat je je begeleiden door een gespecialiseerde coach of therapeut, wanneer je een eigen zaak wil oprichten kan een business coach jou beter bijstaan met raad en daad, en voor outplacement gaat je werkgever een contract aan met een outplacement bureau.  Ook studieadvies of eindeloopbaanbegeleiding kan je niet betalen met loopbaancheques.
Hoe gaat het in zijn werk?

Met één loopbaancheque krijg je 4u loopbaanbegeleiding.  Verzilver je ook je tweede cheque, dan mag je rekenen op 7u. Elk traject bestaat uit deze stappen:

  • een vrijblijvend kennismakingsgesprek (30 min, online) met Muriel, zodat je zeker weet dat zij de juiste persoon is om jou te begeleiden
  • een intakegesprek (1u), waarbij je jouw loopbaanvraag scherp in beeld brengen, en waarbij we samen uitzoeken wat jou drijft in jouw werk
  • enkele verdiepende gesprekken (2-5u), waarbij we stap voor stap jouw loopbaanvraag aanpakken, altijd met jou aan het stuur
  • een synthesegesprek (1u), waarbij we terugblikken op het traject, en vooruitblikken op jouw volgende stappen
  • een klankbordgesprek (30 min, online) op een moment en met een onderwerp dat voor jou nuttig is

Na elk gesprek vul je je persoonlijke ontwikkelingsplan aan, zodat je altijd een overzicht behoudt over je denkproces en over de stappen die je wilt zetten.

De coachingsessies vinden plaats in onze spreekruimte (Zaventem), maar voor een aantal gesprekken kunnen we ook buiten afspreken en er een wandelcoaching van maken.  Ook een volledig online coachingtraject is mogelijk.

Wat kost het?

Dankzij de samenwerking met erkend loopbaancentrum Delavie, kan je bij Mindflow betalen met loopbaancheques.  Op dit moment kost één loopbaancheque 45€. Alle voorwaarden vind je op de website van de VDAB.

Praktisch

De eerste stap in een loopbaanbegeleiding is een
(gratis en online) kennismakingsgesprek.

Dat kan je hieronder zelf inplannen!

Loopbaanbegeleiding wordt bij Mindflow altijd gedaan door Muriel.  Zij heeft een ruime ervaring in het bedrijfsleven, en is gecertificeerd loopbaancoach bij erkend loopbaancentrum Delavie.

Wat zeggen anderen hierover?

Margot
De persoonlijke coaching bij MindFlow was één van de tandwielen in de motor gedurende mijn hersteltraject van (autistische) burn-out. Hoewel ik reeds ‘klassieke’ loopbaanbegeleiding had gevolgd was ik er niet wijzer van geworden. Ik had nood aan meer aandacht, inzicht, en begrip voor neurodivergentie op de werkvloer. Dit alles vond ik bij MindFlow. Niet alleen voelde ik me gesteund en begrepen, ik kreeg tijdens iedere sessie (en tussendoor via mail) ontelbare denkoefeningen mee. Deze gaven mij de kans om stil te staan, te graven in mijn werkgeschiedenis en in mezelf. De coachingsessies waren een springplank voor de niet te onderschatten introspectie die tussen de sessies door plaatsvond. Mede door de ondersteuning van MindFlow heb ik meer inzicht verworven in mijn eigen waarden, kwaliteiten en valkuilen. Hierdoor sta ik veel sterker in mijn schoenen en ben ik klaar om mijn krachtige neurodivergente zelf te zijn op de arbeidsmarkt.
Sandra

Na verschillende loopbaancoachings te hebben gedaan over de jaren heen, ben ik uiterst tevreden over de coaching bij Muriel. Niet alleen is de coaching zeer professioneel verlopen, ik heb er ook daadwerkelijk iets mee kunnen doen. Eerst waren er zeer interessante vragenlijsten. De verkregen informatie werd ook daadwerkelijk met mij besproken en heeft ook een plaats gekregen in de coaching. De sessies volgden elkaar logisch op. Er werd dieper ingegaan op de materie en voor mij werd er heel veel duidelijk. Ik weet nu wat ik belangrijk vind in een job en heb de tools gekregen om hiermee aan de slag te gaan. Heel de coaching was zeer praktisch uitgewerkt en heeft me veel handvaten aangereikt. Een absolute aanrader!

Meer weten?

Alle vragen zijn vanzelfsprekend welkom. 
Stuur ons een berichtje, en we nemen gauw contact op om te bekijken wat we voor jou kunnen betekenen!