Wie wij zijn – en waarom we dit doen
Mindflow, dat zijn een paar heel verschillende mensen die de handen in elkaar slaan. Ook voor ons geldt immers dat verschil zich vertaalt in potentieel! Toch delen wij allemaal enkele kernwaarden. We geloven dat mensen willen leren, dat wijsheid belangrijker is dan slimheid, dat authenticiteit en autonomie essentieel zijn, en dat respect voor anderen en voor jezelf absoluut non-negotiable is.
Mindflow is het geesteskind van Muriel, die zelf heeft mogen ervaren hoe het is om als neurodivergente professional carrière te maken in een wereld die haar vaak een vreemde eend in de bijt vond. Bovendien zijn hoogbegaafdheid, hoogsensitiveit en autisme geen theoretische begrippen in haar gezin, en heeft zij zich stevig bijgeschoold over deze onderwerpen. Nu stelt ze haar ervaringen in het bedrijfsleven, haar kennis over organisaties en haar ervaring met neurodiversiteit ten dienste van buiten-gewone volwassenen en de organisaties waar zij werken.
Maar Mindflow is ook Chris. Hij heeft een rijke ervaring in het aansturen en ontwikkelen van teams, en weet als geen ander hoe de communicatie en de samenwerking gehypothekeerd kan worden wanneer mensen fundamenteel verschillen van elkaar en niet leren die verschillen te overbruggen.
Muriel
Mijn verhaal
Als klein meisje al zocht ik verbinding met de mensen om mij heen, maar merkte ik dat dat niet gemakkelijk was. De taal van mijn leeftijdsgenootjes leek niet mijn eigen taal te zijn, en ik heb hard gewerkt om mij die taal toch eigen te maken. Dat lukte, al leek ik mezelf soms een stukje te verliezen in die vertaalslag.
Toch kon ik een mooie carrière opbouwen, met fantastische mentors en mooie uitdagingen. Ik had het voorrecht om met geweldige mensen te mogen samenwerken: eerst als project manager, daarna als team manager en directeur. Zo ontdekte ik dat ik ook in mijn professionele leven op mijn beste ben wanneer ik kan werken aan een verhaal waar ik oprecht in geloof, met mensen waarmee ik een oprechte band heb.
Pas toen ik mijn man leerde kennen en kinderen kreeg, begon ik te begrijpen wat er aan de hand was. Hoogbegaafd, hoogsensitief, autisme spectrum stoornis – het zijn geen lege begrippen in ons gezin. Ik ging op zoek naar informatie, volgde opleidingen, las boeken en verbond die kennis met mijn eerdere ervaring in het bedrijfsleven.
Nu stel ik al die bagage ten dienste van volwassenen die net iets anders zijn en de organisaties die met hen (willen) werken. Ik help hen graag om in verbinding met elkaar te komen, waarbij het geheel groter wordt dan de som van de delen.
Mijn loopbaan heeft me keer op keer getoond hoe een systeem individuele medewerkers stuurt. Richt het systeem goed in, en je laat mensen boven zich uitstijgen. Maak een slecht systeem, en je ondermijnt zelfs de beste mensen. Daarom blijf ik werken aan verandering in organisaties, en wil ik me niet beperken tot het ondersteunen van individuele medewerkers.
Mijn ervaring
- 25 jaar ervaring in het bedrijfsleven
- In heel uiteenlopende sectoren: van financiële instellingen over de publieke sector tot social profit
- Als projectleider en consultant, maar ook als (interim) manager, (interim) directeur en als coach
- Aansturing en ondersteuning van diverse teams, van enkele tot enkele honderden mensen
- Bedrijfsbeheer: Executive Master in Management (Solvay Business School)
- Organisatiestructuur en -cultuur: Innovatieve Arbeids-organisatie (Antwerp Management School), Antwerpen en Vakopleiding Organisatiecoach (HRD Academy)
- (Coachen bij) neurodivergentie: ECHA-specialist Hoog-begaafdheid (Radboud Univ), HSP coach (Open Mind), ACT & ASS, ASS-vriendelijk coachen (Autisme Centraal)
Chris
Mijn verhaal
Ik ben Chris en wil graag weten hoe mensen samen werken binnen jouw organisatie en wat jouw rol is.
Als (interim) manager heb ik gewerkt met heel diverse teams en in heel verschillende omgevingen. Daarbij kom je in het team regelmatig die buitenbeentjes tegen, die ontegensprekelijke kwaliteiten hebben, maar waar het toch niet altijd vlot loopt binnen de organisatie. Lukt het dan om de omgeving te creëren waar deze mensen zich durven/kunnen tonen, geeft dit merkelijk betere resultaten, en dit niet alleen bij hen maar doorheen het hele team. Toen Muriel zich verder begon te verdiepen in verschillende vormen van neurodiversiteit, maakten we al snel de link met de vele organisaties, die vol goede bedoelingen, bedacht zijn met de “gewone” medewerker in gedachte en daardoor alle “buitengewone” talenten fnuiken. Hier zit voor bedrijven en andere organisaties een belangrijk verbeterpotentieel, en eentje dat meer oplevert en leuker is dan zomaar afscheid te nemen van wie niet past in het plaatje. De bonus die je er bovenop krijgt is dat iedereen er zich uiteindelijk beter bij voelt.
Mijn ervaring
- Meer dan 30 jaar ervaring in het bedrijfsleven
- In engineering, verschillende industriële sectoren en bij de overheid
- Ervaring met operationeel en personeelsluik van bedrijfsovernames
- als (interim) manager of directeur met een team van enkele tot een honderdtal mensen
- Burgerlijk ingenieur
- leergang zelforganisatie bij Corechange
- ADKAR change management
- Medeoprichter en bestuurder bij energiecoöperatie Noordlicht
- Organisator van teambuildings met zeiljacht(en)
Wie op zoek is naar persoonlijke begeleiding met oog voor (de impact van) neurodivergentie, kan daarvoor terecht bij …
Sandra
Mijn verhaal
Mijn carrière is een aaneenschakeling van uitdagingen en leermomenten geweest: ik ben immers een creatieve denker en hou van verandering. Met ouder worden drong de waarom-vraag zich steeds meer op. Wat maakt dat ik snel uitgekeken ben op een job? Waarom hou ik zo van verandering? Waarom wil ik steeds nieuwe dingen leren?
Met 2 hoogbegaafde kinderen waarvan eentje met ADD en eentje die hoogsensitief is, werd me voorgesteld om toch ook eens bij mezelf te toetsen naar die eventuele HB. Plots viel er veel op zijn plaats. Het eeuwige zoeken en stuiten op onbegrip werd me duidelijk. Dit is wie ik ben. Met alle voor- en nadelen.
Mijn ervaring gebruik ik graag om anderen te begeleiden. In de rol van leerkracht, manager, directeur in de financiële, logistieke, luchtvaart en onderwijssector heb ik heel wat mensen aangestuurd en gecoacht. Al sinds mijn studies van Sociale en Culturele Agogiek heb ik veel kennis en affiniteit met de vaardigheden die daarvoor nodig zijn. Bovendien heb ik ook tijdens mijn loopbaan de nodige opleidingen gevolgd om mensen te ondersteunen in hun groei.
Je kan dus gerust zeggen dat ik een mensen-mens ben! Ik stel daarom mijn ervaringsdeskundigheid en onderbouwde kennis graag ten dienste van anderen. Ik help je dan ook met veel enthousiasme verder in jouw zoektocht en coach je in het vinden van jouw weg.
Mijn ervaring
- Meer dan 25 jaar professionele ervaring
- In het bedrijfsleven, sociale sector en het onderwijs
- Als leidinggevende en ondersteunende rollen
- Veel aandacht voor het aansturen en begeleiden van mensen, in teams van 20 tot 200 medewerkers
- Opleidingen: leidinggeven, verbindend communiceren, omgaan met weerstand, herstelgericht werken, …
- Licentiaat Sociale en Culturele Agogiek en Aggregaat
Mindflow werkt op basis van wetenschappelijke bevindingen. Dat betekent ook dat er veel research bij komt kijken, en daarvoor kunnen we rekenen op …
Ruben
Mijn verhaal
Al sinds mijn tienerjaren ben ik geïnteresseerd in menselijke verhalen. Vooral het oppikken en proberen begrijpen van verschillen tussen mensen heeft mij de inspiratie gegeven om een opleiding psychologie te starten. Onvoorwaardelijk luisteren in combinatie met het kritisch uitdagen van gedachten en gedragingen zijn al van jongs af aan sterk aanwezig bij mij, waar ik in mijn huidige opleiding op blijf verder bouwen.
Nu ik aan mijn laatste jaar klinische psychologie bezig ben ligt de focus (eindelijk) op de praktijk. Bij mijn eindstage werk ik met personen met een moeilijk te behandelen stemmingsstoornis. Hier kom ik in contact met mensen die vaak onderliggend neurodivergent zijn. Zowel in psychodiagnostiek (“wat is hier nu eigenlijk aan de hand”) als in psychotherapie (“hoe ga ik hier verder mee om”) heb ik ontdekt wat de rijkdom is van mensen die afwijken van de maatschappelijk aanvaarde norm. Naast hun rijkdom word ik jammer genoeg ook geconfronteerd met de grenzen in hun omgeving waar ze vaak tegen botsen. Begrip is iets waar mensen met neurodivergentie blijkbaar niet altijd op hoeven te rekenen…
Nu wil ik mijn achtergrondkennis en praktijkervaring als klinisch psycholoog in wording gebruiken om achter de schermen mee te werken aan het doel van Mindflow: het creëren van een neuro-inclusieve omgeving, waarbij de capaciteiten van iedere persoon centraal staat.
Mijn ervaring
-
Bachelor Klinische Psychologie
-
Ervaring in psychodiagnostiek (ASS, ADHD, hoogbegaafdheid, persoonlijkheidsmoeilijkheden) in UPC KU Leuven Kortenberg
-
Groepstherapie, individuele psychotherapie en psycho-educaties in UPC KU Leuven Kortenberg