Webinar “Veilige teams”

Diversiteit vertaalt zich in resultaat – op voorwaarde dat teamleden zich veilig genoeg voelen om hun verschillen te laten zien. Wil dat zeggen dat je als manager een diploma psychologie moet halen? Dat we met z’n allen Kumbaya gaan zingen rond het kampvuur? Dat we elk conflict met de mantel der liefde bedekken? Driewerf nee!

Toch is het je taak als leidinggevende om die psychologische veiligheid mogelijk te maken. Wil je weten wat, waarom en hoe? Sluit aan op dit webinar, en je leert er (bijna) alles over.

Waarover gaat het webinar, en voor wie is het bedoeld?

Dit staat op de agenda:

  • Wat betekent “psychologische veiligheid” – en wat niet?
  • Waarom is het zo belangrijk dat een team veiligheid biedt?
  • Hoe weet je of een team veilig is, of niet?
  • Wat kan je doen om een team veiliger te maken?
  • Welke hulpbronnen kan je aanspreken?

Iedereen die de verantwoordelijkheid voelt voor één of meer teams, en die meer wil weten over veiligheid in teams, is welkom.

Waarom een webinar over psychologische veiligheid?

Of je nu vertrekt vanuit onze decennia-lange ervaring in het bedrijfsleven, vanuit onze opleidingen over samenwerkingsvormen en organisatiestructuren, of vanuit de eigenaardigheden van het menselijk brein: telkens opnieuw zie je het belang van psychologische veiligheid. Mensen blijven gezonder wanneer ze kunnen co-reguleren in een veilige omgeving, ze werken beter samen wanneer ze elkaar vertrouwen, en het resultaat is een team dat veerkrachtiger is en beter presteert.

Maar psychologische veiligheid is een vaag concept, waar veel misverstanden over bestaan. Daarom is Muriel op zoek gegaan naar wetenschappelijk onderbouwde informatie en naar bewezen methodes om veiligheid te meten en te versterken. In dit webinar deelt ze met jullie de belangrijkste inzichten die deze zoektocht haar gebracht hebben.

Kom jij ook?

Datum

21 jun 2023
Verlopen!

Tijd

9:15 am - 10:00 am

Kosten

Gratis

Locatie

Online
Categorie

Organisator

Chris
QR code