Voor organisaties die méér willen

Meer dan 20% van de bevolking is op één of andere manier neurodivergent: ze ervaren de wereld anders dan de meeste andere mensen. In een standaard werkomgeving kunnen zij daardoor hun talenten niet ten volle ontplooien, ondanks alle moeite die ze doen. Dat is jammer voor henzelf, maar het betekent ook dat 20% van het menselijk kapitaal in de organisatie niet rendeert. Dat gemiste potentieel zien we niet, maar stel je voor hoeveel meer creativiteit en innovatie er mogelijk zou zijn als we dat wel ten volle zouden benutten!

Wist je trouwens ook dat die mensen die anders in elkaar zitten vaak aantoonbaar sterker zijn in zaken als creativiteit, foutloos werken, rationele beslissingen nemen, of ondernemerschap?  Dat zijn talenten die waarschijnlijk ook in jouw organisatie gewaardeerd worden, of niet?

Daarom helpen wij organisaties bij het creëren van een omgeving waarin iedereen tot zijn recht komt. Een omgeving waarin iedereen zich beter voelt, en dus minder uitval en meer motivatie. Teams die constructief samenwerken, zodat ze betere resultaten behalen. Meer creativiteit, meer innovatie, meer flexibiliteit en daardoor ook meer veerkracht. Zeker in de onzekere, complexe context waarin organisaties moeten functioneren, is dat van een onschatbare meerwaarde.

De weg naar een gezonde en flexibele werkomgeving verloopt anders voor elke organisatie.  Logisch, want elke organisatie heeft haar eigen geschiedenis en context die hier een rol in spelen.  Daarom ondersteunen wij organisaties op 3 verschillende manieren:

Individuele begeleiding

Zie je een medewerker die dreigt vast te lopen in de organisatie, ondanks zijn/haar potentieel?

We werken heel gericht en volledig op maat, zodat je medewerker snel leert zijn of haar eigenheid in te zetten als een unieke kracht, voor zichzelf én voor het team.

Algemeen inzicht

Wil jouw organisatie onderzoeken wat dit allemaal kan betekenen in een professionele omgeving?

Geef ons enkele uren van jullie tijd, en wij gidsen jullie door de wondere wereld van de neurodiversiteit. Wat is het?  Welke kansen (en risico’s) houdt het in? Hoe kan je ermee omgaan?

Structurele verandering

Medewerkers (gezond) houden, hen motiveren, hun creativiteit aanspreken: daar wil jouw organisatie voor gaan.  Maar hoe?

Doorheen een uitgekiend traject pakken we samen met jullie de meest essentiële aspecten aan, zodat de organisatie een veilige en uitdagende omgeving biedt aan al haar medewerkers.

Regelmatig een portie inspiratie en informatie, specifiek voor professionals die te maken hebben met cognitieve diversiteit in hun teams?  Schrijf je hier in: