Naar een gezonde werkomgeving

De realiteit is dat zo’n 20% of meer van je medewerkers zich anders voelen dan anderen. Onderzoek wijst uit dat die verschillen een grote kracht kunnen zijn voor een team, op voorwaarde dat iedereen zich veilig genoeg voelt om anders te durven zijn.

Die voorwaarde is geen klein bier. En ze is echt noodzakelijk, want als mensen zich niet veilig voelen, dan werkt die diversiteit tegen het team. Dan gaat heel veel energie naar conflicten, naar stress, naar twijfels.

En dat is pas de basisvoorwaarde. Daarna komt ook nog de uitdaging om elk van je medewerkers te motiveren en te ondersteunen zoals zij nodig hebben. Zonder psycholoog te moeten worden.

Je merkt het, eenvoudig is het niet, en dan hebben we het nog niet gehad over autonomie en creativiteit…

Hoe dan?

Niet eenvoudig, en toch is het mogelijk. We combineren inzichten uit de psychologie en organisatieleer met levensechte ervaring in het bedrijfsleven. Het resultaat daarvan zijn werkbare tips en tools waarmee de organisatie onmiddellijk aan de slag kan. Medewerkers voelen zich gezien en gesteund, managers voelen zich zekerder in hun rol, en er ontstaat een werkomgeving waarin iedereen zich beter voelt.

Wat houdt dit traject juist in?

Om te beginnen onderzoeken we samen waar de organisatie staat en welke keuzes er tot nu toe gemaakt zijn. Van daaruit ontwikkelen we een programma dat volledig aangepast is aan de noden van de organisatie.

We zetten in op bewustwording en opleiding, maar begeleiden de ook stap voor stap de praktische toepassing van het programma bij teams en doorheen de organisatie. Mocht er bijkomende coaching of ondersteuning nodig zijn, dan kan dat ook voorzien worden.

Praktisch

Benieuwd wat dit programma zou kunnen betekenen voor jouw organisatie?

Boek hieronder een kennismakingsgesprek, en we bespreken samen de mogelijkheden!

Ben je er klaar voor?

 

Meer weten?

Alle vragen zijn vanzelfsprekend welkom. 
Stuur ons een berichtje, en we nemen gauw contact op om te bekijken wat we voor jou kunnen betekenen!