Meer weten, beter begrijpen

Een training op maat van jouw team

Je weet wat neurodiversiteit is, en je begrijpt waarom het belangrijk is.  Maar hoe ga je ermee aan de slag?

Wat betekent dat juist, neuroinclusie?  Welke veranderingen moet je overwegen, van recrutering tot feedback cyclus?  Wanneer ben je als leidinggevende neuroinclusief?  En waar moet je rekening mee houden als je coach bent voor een neurodiverse groep?

Onze opleidingen op maat geven u het antwoord – of toch in elk geval het begin van een antwoord, want zoals alles moet ook neuroinclusie op maat van de organisatie gemaakt worden.

Bewust en bekwaam

Elke opleiding maken we op maat van de organisatie, en vooral op maat van de mensen voor wie de opleiding bedoeld is.  Toch is de kern van elke opleiding dezelfde: we delen onze expertise, we tonen praktische handvatten en we geven antwoord op uw vragen.

Wat we vertellen is gebaseerd op wetenschap én op ervaring, zowel in coaching als in leidinggeven en organisatieontwerp.  Maar de echte rijkdom ontstaat door de interactie met en tussen de deelnemers, en daar maken we dan ook heel graag ruimte voor.

Op dit moment zijn er 3 onderwerpen waarover we opleidingen aanbieden:

          • Neuroinclusief organiseren:
            hoe creëer je een omgeving die tegemoet komt aan de noden van àl je werknemers?  We bekijken de belangrijkste aspecten van het professionele leven doorheen een neurodivergente bril en ontdekken hoe het anders kan.
          • Neuroinclusief coachen:
            waarop let je als coach wanneer je vermoedt dat je coachee neurodivergent is?  Wat zijn thema’s die vaak aan bod komen met neurodivergente coachees, en welke tools kan je daarvoor inzetten?  Het gaat vaak om subtiele maar belangrijke verschillen.
          • Neuroinclusief leidinggeven:
            leiding geven aan een neurodivers team is niet eenvoudig.  Het vraagt heel wat inzet en kunde van de leidinggevende om het team op z’n best te laten samenwerken.  We gaan samen op onderzoek aan de hand van een aantal vaak voorkomende situaties in een team.

 

Wat houdt zo’n opleiding in?

De eerste stap in het aanbieden van een opleiding is altijd een gesprek met de opdrachtgever, waarin we de context van de organisatie bespreken, begrijpen wie de deelnemers aan de opleiding zijn en wat hun doelstelling is.

Doorheen de opleiding delen we vanzelfsprekend een heleboel informatie over neurodiversiteit en neuroinclusie, maar we integreren ook altijd een aantal praktische oefeningen, zodat de deelnemers aan den lijve ondervinden wat we bespreken.

Wat anderen zeggen

Een boeiende reis in de wereld van neurodivergentie

Ik vond het een heel duidelijke training waarbij Muriel blijk gaf van een zeer grondige kennis van het thema. Ze kon ook antwoorden op elke vraag. Ze liet me zien wat het belang is van neurodivergentie zonder hierbij te vervallen in een verheerlijking. Ze liet ons via verschillende technieken inzichten verwerven die helpend kunnen zijn in het coachen. Muriel gaf ons een veelzijdig aanbod via oefeningen, kennis, tips en literatuur. Ze deed dit alles op een zeer rustgevende manier. Het was werkelijk een boeiende reis in de wereld van neurodivergentie!

– Veerle

Dé experte op het vlak van neurodiversiteit

Deze zeer boeiende opleiding laat je proeven van alle aspecten rond neurodiversiteit met mogelijkheid om je vragen te stellen. Muriel is dé experte op het vlak van neurodiversiteit en geeft de sessie met veel gedrevenheid en passie. Zij helpt je om de troeven van neurodiversiteit( op de werkvloer – in een team) naar boven te halen. Dit smaakt naar meer !

– Kristine

Praktische oefeningen en theorie

De opleiding gaf een duidelijke kijk op de kenmerken van neurotypische – neurodivergente mensen en de inzetbaarheid in een coherente mix binnen de bedrijfswereld. De aandacht voor specifieke noden vanuit de neurodivergente groepen zorgt vooreerst voor meer begrip en tegelijk ook voor het benutten van de kwaliteiten uit deze populatie.

Vanuit praktische oefeningen en theorie, leer je je een beeld vormen van de alternatieve denkwijze bij neurodivergente medewerkers en door de aangeleerde coachingstechnieken vergroot je je kennis over het begeleiden van deze doelgroep. Het grote voordeel is dat je door eenvoudige technieken als ‘visualiseren’ en ‘glashelder taalgebruik’ al heel wat kan bereiken om medewerkers met adhd, autisme , hoogsensitiviteit of dyslexie,  correct en onbevooroordeeld te communiceren, hun potentieel te ontdekken en je op deze manier je beleid efficiënter kan afstemmen .

Als Bedrijfsmaatschappelijk assistent leerde ik uit deze opleiding om komaf te maken met clichés over neurodivergente groepen , die we vaak foutief oppikken uit de volksmond. De verworven kennis moet bijdragen tot mijn missie om op zoek te gaan naar gemotiveerde werknemers, die zich als een vis in het water voelen in hun job en die uiteraard gepast zijn om de vereiste kwalificaties, net zoals neurotypische medewerkers, efficiënt in te vullen.

Een aanrader!

– Dimitri

Praktisch

Meer ontdekken over wat onze opleidingen en hoe wij die op maat maken van jouw organisatie?

Samen onderzoeken of dit iets is voor jullie?   Boek hier een (gratis en online) gesprek in, dan bekijken we het samen!

Een opleiding duurt meestal 3u, en kan doorgaan op een plaats naar keuze.

Ben je er klaar voor?

 

Meer weten?

Alle vragen zijn vanzelfsprekend welkom. 
Stuur ons een berichtje, en we nemen gauw contact op om te bekijken wat we voor jou kunnen betekenen!