Waarom kiezen voor mentoring?

Je voelt je anders dan anderen.  Je voelt de dingen wat scherper, of je stelt ze net wat scherper.  “Doe eens normaal” hoor je vaak, ook in je eigen hoofd. Maar normaal voor jou, dat is intuïtief, met al je voelsprieten die je omgeving aftasten. Je verdraagt geen onrechtvaardigheid, en omgaan met autoriteit is niet altijd je sterkste kant.  Je voelt dat anderen je raar vinden, een kruidje-roer-me-niet of juist een onruststoker.  Je hebt – soms met schade en schande – geleerd wat de mensen om je heen van jou verwachten, en dat doe je – goed.

Maar die schijn ophouden, dat kost jou handenvol energie.  Je weekends heb je nodig om te bekomen van je werkweek, en als je niet op tijd vakantie neemt, val je ziek.  Bovendien verstop je je echte jij onder een laag “sociaal wenselijkheid”.  Daardoor ontneem je jezelf de kans om de diepe connectie met anderen te vinden waar je eigenlijk naar op zoek bent.  En deep down fluistert een stemmetje dat de echte jij niet goed genoeg is, dat je de schijn moet ophouden om geapprecieerd te worden…

Kiezen voor wat mogelijk is

Wat als je jezelf zou kunnen zijn op het werk? Als je dat wat jou zo bijzonder maakt, leert inzetten als kracht? Als je voor jezelf leert zorgen zonder anderen uit het oog te verliezen? Wat als jij al die energie die je hebt, zou kunnen inzetten voor wat jij echt belangrijk vindt?

We gaan samen op zoek naar wat jou zo bijzonder maakt. Je komt te weten waarom sommige situaties misschien lastiger zijn voor jou dan voor je collega’s, en hoe je voor jezelf kan zorgen. Stap voor stap bekijken we hoe je kleine veranderingen kan doorvoeren die een groot verschil maken, we onderzoeken wat jou zou kunnen helpen, en we vieren jouw succes.

Hoe dat succes er dan uitziet?  Je ontdekt hoe jij de wereld anders ervaart dan de meeste mensen om je heen.  Je leert dat verschil zien en inzetten als een unieke kracht.  En misschien het allerbelangrijkste: je merkt anderen verbinden met jouw echte ik.  Je ervaart hoeveel energie er ontstaat wanneer je jezelf kan zijn, terwijl je op-en-top professioneel blijft.

Wat houdt zo’n mentoring traject in?

Het korte antwoord is dat we het traject volledig aanpassen aan wat jij nodig hebt, zowel op vlak van inhoud als van vorm als wat betreft de timing.

Het langere antwoord lees je hier.
  • Een mentoring bestaat altijd uit (minstens) 5 gesprekken van 1,5u elk.
  • Tijdens ons eerste gesprek zoeken we uit wat jij nodig hebt om jouw volgende stap te zetten, en we doen een eerste oefening waarbij je je waarden scherper stelt.
  • Vervolgens plannen we een drietal bijkomende gesprekken. Daarin zoeken we samen naar concrete oplossingen die werken in jouw specifieke context. Daarvoor gebruiken we zowel coaching technieken als strategietraining, en zelfs psycho-educatie wanneer dat nuttig is.
  • Tenslotte maken we in het (voorlopig) laatste gesprek de balans op. We kijken samen terug op de doelstellingen die je had, het traject dat je afgelegd hebt, en wat je volgende stap zou kunnen zijn. Blijkt uit dat gesprek dat je nood hebt aan bijkomende mentoring, dan kan dat ook.

Praktisch

Boek hier alvast een
(gratis en online) kennismakingsgesprek
in onze agenda!

We maken kennis, luisteren naar jouw vraag en bekijken samen wie jou voor jou de meest geschikte mentor is:  Lisa of Muriel.

Ben je er klaar voor?

 

Meer weten?

Alle vragen zijn vanzelfsprekend welkom. 
Stuur ons een berichtje, en we nemen gauw contact op om te bekijken wat we voor jou kunnen betekenen!