Tussen misverstand en meesterschap

Bedrijven zijn op zoek. Naar mensen die snel bijleren en autonoom kunnen werken. Naar innovatieve oplossingen voor complexe problemen. 

Medewerkers met kenmerken van (hoog)begaafdheid voelen zich niet altijd gewaardeerd, hebben vaker conflicten met collega’s en vallen uit door ziekte of geven de bedrijfswereld op en starten als zelfstandige.

Hier zit een win-win: voor de organisatie, voor de medewerker en voor de maatschappij. Maar wat is ervoor nodig om dit te realiseren? Muriel onderzocht het i.k.v. haar opleiding tot ECHA Specialist en neemt je graag mee op reis naar een land vol mogelijkheden. Ga je mee?

Programma

Hoogbegaafdheid staat de laatste jaren hoger op de agenda in scholen, maar in de werkomgeving is dat nog veel minder het geval. Nochtans hebben medewerkers met kenmerken van (hoog)begaafdheid veel te bieden aan hun teams, op voorwaarde dat de omgeving erop aangepast is. Deze lezing gaat dieper in op wat dat kan betekenen: 

  • Hoe verhoudt hoogbegaafdheid zich tot neurodiversiteit? 
  • Welke bedrijfscultuur past het beste bij het ontwikkelingsmodel van Dabrowski? 
  • Wat betekent het om een psychologisch veilige omgeving te creĆ«ren? 
  • Bij welke organisatiekenmerken gedijt hoogbegaafdheid het beste? 
  • Welke context leent zich voor de creativiteit die vaak samengaat met hoogbegaafdheid? 

De deelnemers worden door middel van de interactieve hoogbegaafdheidsmonitor meegenomen in het verhaal en de uitdagingen van organisaties die op zoek zijn naar uitzonderlijke medewerkers en naar manieren om hen (gelukkig en gezond) te houden.

Inschrijven kan via de website van Hoogbloeier

De knop “inschrijven” brengt je er zonder omwegen naartoe!

Datum

21 okt 2023
Verlopen!

Tijd

13u ontvangst, 14u lezing
1:00 pm - 4:00 pm

Meer Info

Inschrijven

Locatie

Bedrijvencentrum De Punt
Kerkstraat 108, 9050 Gentbrugge
QR code