MindFlow wordt… MindFlow

MindFlow ondersteunt al jaren organisaties bij het bepalen en uitvoeren van hun strategie, en heeft dat altijd gedaan vanuit respect voor de mensen die deel uitmaken van de organisatie.  Vandaag gaan we daar een stapje verder in.  Wie met teams werkt, weet dat cultuur en structuur hand in hand (moeten) gaan om iets te bereiken.  En het is waar, beiden zijn cruciaal in de samenwerking.  Soms gaan we dan gemakshalve voorbij aan een component die even cruciaal is: de individuele verschillen tussen de mensen die moeten samen werken.  

En die verschillen kunnen heel groot zijn: voor zo’n 20% van de bevolking zijn die verschillen zó groot dat we hen “neurodivergent” noemen.  Hun centraal zenuwstelsel werkt anders, waardoor zij de wereld op een heel andere manier beleven. Net in dat verschil schuilt een enorm potentieel. Buiten-gewone mensen brengen immers buiten-gewone talenten mee. In een standaard werkomgeving kunnen zij die talenten niet altijd ten volle ontplooien, ondanks alle moeite die ze doen. Dat is jammer voor henzelf, maar het betekent ook dat 20% van het menselijk kapitaal in de organisatie niet rendeert. Dat gemiste potentieel zien we niet, maar stel je voor hoeveel meer creativiteit en innovatie er mogelijk zou zijn als we dat wel ten volle zouden benutten!

Daarom zetten wij in op twee sporen. Enerzijds zoeken we samen met neurodivergente professionals uit wat ze nodig hebben om hun potentieel waar te maken. Anderzijds helpen we organisaties een omgeving te creëren waarin iedereen tot zijn recht komt. Een omgeving waarin iedereen zich beter voelt, en dus minder uitval en meer motivatie. Teams die constructief samenwerken, zodat ze betere resultaten behalen. Meer creativiteit, meer innovatie en meer flexibiliteit. Zeker in de onzekere, complexe context waarin organisaties moeten functioneren, is dat van een onschatbare meerwaarde.  

Nieuwsgierig?  Neem contact op en we vertellen je er graag meer over!

 

Meer blogs

De mens als lerend wezen

Wat onderscheidt de mens van andere dieren? => Taal? Maar wat dan met bijen en walvissen? => Redeneren? Maar wat dan met mensapen en orka’s? => Moraliteit? Maar wat dan met de genocides die elkaar blijven opvolgen? Mijn theorie is dat de mens het ultieme...

Lees meer

Uitstelgedrag bestaat niet

En nochtans bestaat er een definitie van Uitstelgedrag is gewoonweg het uitstellen van iets dat je lastig vindt.  Voila, definitie geleverd.  Het probleem hiermee is hetzelfde als het probleem bij veel definities: je beschrijft iets dat uit heel veel en heel...

Lees meer